Slotenmaker geeft 5 beveiliging tips

Soms lijkt het alsof het aantal inbraken niet afneemt – zoals vaak wordt beweerd – maar of het aantal inbraken juist toeneemt. Toch is dat niets meer dan een illusie; het aantal inbraken neemt jaar op jaar af. En gelukkig maar, want je gunt niemand de gevolgen van een inbraak. Toch worden er dagelijks nog steeds tientallen inbraken gepleegd. Onze slotenmaker geeft hieronder enkele tips om een inbraak zo goed als mogelijk te voorkomen.

Sluit ramen en deuren

Het is letterlijk een open deur, maar sluit de ramen en deuren als je er zelf geen zicht op hebt. Nog steeds zijn er jaarlijks veel insluipingen; zaken waarbij er niet wordt ingebroken maar waarbij de inbreker zonder braak naar binnen kan wandelen of klimmen. Voorkom dat door de deuren en ramen dicht te doen en af te sluiten, ook al ben je zelf achter in de tuin aan het werk en denk je de inbreker wel te zullen horen.

Bewaar geen sleutel onder de mat

Een ander veel voorkomend beveiligingsprobleem is de befaamde sleutel onder de mat. Zorg dat een inbreker geen enkele mogelijkheid heeft om binnen te komen, bewaar dus ook geen sleutel buitenshuis. Je kunt het beste een sleutel aan de buren geven als je die vertrouwt, dan kun je daarmee altijd naar binnen.

Vervang de sloten

Je kunt de sloten vervangen als je vermoedt dat er mensen zijn die een sleutel hebben maar dat niet hebben. Je kunt eveneens de sloten vervangen wanneer ze oud zijn, het is dan vaak goed om moderne sloten te (laten) plaatsen.

Huur een slotenmaker

Een slotenmaker kan vaak met een neutrale blik de beveiliging van je huis nalopen en checken waar de zwakke plekken zijn.

Investeren

Het is goed om te investeren in de veiligheid van je woning. Vaak is de beveiliging een ondergeschoven kind, waardoor het risico op inbraak onnodig hoog is.
Bron: http://slotenmakeraanhuis.nu