Voor als u prachtig drukwerk zoekt

Kies voor de mooiste kleuren

Als u op zoek bent prachtig drukwerk, is het belangrijk voor een lithograaf te kiezen die de mooiste kleuren voor u kan realiseren. Zo’n professional zorgt ervoor dat u precies die kleur krijgt die u zoekt. En dat het geprint wordt op een strakke en heldere manier. Geen verschoven lijnen, geen lelijke kleurverschillen en geen amateuristisch werk. Heeft u een lithograaf nodig voor een leuke klus? Of wilt u meer weten over wat het werk van een lithograaf precies inhoudt? Wij zochten het voor u uit. Lithografie is namelijk een wat onbekender, en soms onterecht ondergewaardeerd, element uit het grafische proces. Lees dus snel meer over deze mooie techniek!

Wat is lithografie precies?

Lithografie is al ontwikkeld rond 1795. Door ene Alois Senefelder. Deze toneelspeler en -schrijver wilde zijn geschreven toneelstukjes vermenigvuldigen. Hij bedacht toen deze drukkunst met behulp van kalksteen. De techniek behoort tot de vlakdruk. Lithografie is gebaseerd op het feit dat water en vet elkaar afstoten. Origineel tekenmateriaal en drukinkt zijn vettig. Eerst wordt een tekening met behulp van tekenmateriaal op kalksteen aangebracht. Als de tekening af is, wordt deze gefixeerd met arabische gom. De steen wordt vervolgens vochtig gehouden. Vanwege de gom is de tekening ontvankelijk voor water. Het tekenmateriaal wordt daarna vervangen door drukinkt. Met behulp van een pers wordt de geïnkte tekening dan overgebracht op papier. Dit is het basisprincipe van lithografie. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Qua techniek, qua vorm, qua middelen en qua kleur. Lees snel verder!

Kleurmogelijkheden

Lithografie werd eerst vooral praktisch gebruikt. Om belangrijke documenten te kunnen vermenigvuldigen bijvoorbeeld. En als kunstvorm. Tegenwoordig gebeurt dit ook nog steeds op de traditionele manier. Maar de techniek is ook verder gegaan. En heeft zich enorm ontwikkeld. Diverse DTP’ers werken veelvuldig met deze nieuwe vormen van lithografie. Wat opvalt aan deze nieuwe manier is de grote hoeveelheid kleuren. Natuurlijk kunt u kiezen uit de welbekende CMYK en PMS basiskleuren. Maar een échte professional op het gebied van lithografie kan ook de meer complexe kleuren mengen. Precies tot de juiste kleurintensiteit die u wenst. Wilt u graag zo’n vakman inschakelen? Let er dan op dat hij de volgende kenmerken hanteert:

  • Klantvriendelijk
  • Juiste diploma’s
  • Flexibele aanpak
  • Verschillende diensten
  • Bekende namen in het portfolio

Kies ook voor de professional

Wilt u ook uw ontwerp laten verfijnen en drukken door een echte vakman? Ga dan op zoek naar een echte professional. Eentje met een bewezen achtergrond en een indrukwekkend portfolio. Lithograaf Joost Verbruggen bijvoorbeeld!