Wanneer bel je een loodgieter op?

Een loodgieter kan je helpen met het leggen van waterleidingen, zoals iedereen inmiddels wel werkt. Maar wat doet een loodgieter eigenlijk allemaal nog meer?

Sproei installatie in de tuin

We kennen allemaal wel de voordelen van een prachtige, grote tuin. Je kunt heerlijk buiten zitten in de zomer en genieten van de prachtige natuur. Toch heeft een grote tuin zeker nadelen. Eén nadeel is het water moeten geven van alle planten. Met een kleine tuin heb je dat probleem soms ook al. Om de tuin groen en levendig te houden, moet de tuin van tijd tot tijd worden besproeid. Om te voorkomen dat je zelf in het heetst van de zomer met een gieter aan de slag moet, is het handig om een loodgieter in te schakelen om een sproei installatie aan te sluiten.

Gasleidingen

Gasleidingen zijn typisch loodgieterswerk. Waterleidingen zou een heel fanatieke klusser nog zelf aan kunnen sluiten als hij het risico op lekkages voor lief neemt of goed is in het aansluiten, maar met gasleidingen is het ten zeerste af te raden om zelf met leidingen aan de slag te gaan. Het aansluiten van een gasleiding is levensgevaarlijk. Wanneer er gas vrij komt kan er een explosie ontstaan; het moge duidelijk zijn dat het daardoor aan te raden is om een loodgieter voor dergelijke klussen in te schakelen.

Lekkages laten opsporen door een loodgieter

Een loodgieter heeft vaak jarenlange ervaring als het gaat om het opsporen en repareren van lekkages. Waar mensen zonder de juiste materialen soms uren bezig zijn om de exacte locatie van een lekkage op te sporen, kan een loodgieter dankzij zijn ervaring en goede gereedschappen vaak binnen een mum van tijd zien waar een lekkage ontstaat. Ook hiervoor kun je dus een loodgieter opbellen. Over het algemeen heeft een loodgieter ook een nachtservice waardoor je ook tijdens nachtelijke lekkages geholpen kunt worden.