Hoe vindt u uw eigen speciale plekje in Spanje?

Behoefte aan zon, zee en strand?

Omdat wij geen genoeg kunnen krijgen van Spanje, zijn wij voor u op onderzoek gegaan naar vakantieverblijven in dat land. Want wat is nou eigenlijk de beste manier om daar vakantie te vieren? Dat verschilt natuurlijk per persoon. De één wil puur cultuur opsnuiven. De ander ligt liever drie weken te bakken op het strand. Dan zijn er nog de feestbeesten die elke kroeg en club bezocht moeten hebben. Maar ergens verblijven moet iedereen. Voor dit blog namen wij een appartement onder de loep. Wij vertellen u graag meer over een vakantiewoning in Granada.

Wat is er zoal te doen vanuit uw vakantiewoning?

Granada is een eeuwenoude stad met een mooie mengeling van culturele invloeden. Dit is dan ook terug te zien in de architectuur. Wat Granada tot een bijzonder aantrekkelijk vakantieoord maakt, is dat iedereen er aan zijn/haar trekken komt. Houdt u van cultuur? Dan kunt u uzelf dagenlang vergapen aan de prachtige gebouwen met rijke historie. Bent u een natuurliefhebber? Dan bevindt u zich vanuit uw vakantiewoning in Granada in no time op het strand of tussen de prachtige dalen en heuvels. Wilt u tijdens uw vakantie graag wat van het lokale nachtleven meemaken? Ook dan is Granada dé bestemming waar u wezen moet. Het is namelijk naast een prestigieuze en charmante stad, ook een bruisende en levendige studenten-/feeststad. Wist u bijvoorbeeld dat de Flamenco vermoedelijk op deze plek ontstaan is? Vele grote namen in de Flamenco begonnen hier dan ook hun carrière.

Welke bezienswaardigheden heeft Granada te bieden?

Als u straks naar Granada gaat, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan:

  • Alhambra
  • De kathedraal
  • El Albaicín
  • Sierra Nevada
  • Cartuja

Het Alhambra is een indrukwekkend paleizencomplex dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De kathedraal is eveneens zeer imposant (115 meters hoog en 67 meter breed). U ziet invloeden uit zowel de renaissance, de gotiek en de barok. El Albaicín is de oudste Arabische wijk. De Sierra Nevada is het gebergte van Andalusië, waar zelfs op geskied kan worden. Tot slot is er Cartuja. Dit was een kartuizerklooster en verkeert nog in prima staat.

Ook zin in een vakantiewoning in Granada?

Kriebelt het bij u ook al een vakantie te boeken naar het mooie Granada? Kies dan voor een vakantiewoning midden in de stad. Wij zijn er achtergekomen dat u op die manier het beste kunt genieten van zowel de cultuur, de lokale evenementen als het bruisende nachtleven. Boek snel uw vakantie in een vakantiewoning in Granada!